Hyalo 4 Regen Gaasverband Ster 10 X 10cm 5

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving
 • Bioactief verbandgaas bestaande uit heteroloog type I-paardencollageen en hyaluronzuur, in de vorm van gevriesdroogde, steriele sponsachtige verbandgazen die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de plaats van aanwending. Hyalo 4 Regen is een hulpmiddel bij de fysiologische processen van wondheling.
 • Collageen en hyaluronzuur zijn twee van de belangrijkste structurele en biologische bestanddelen van het organisme en spelen een vitale rol bij de heropbouw van de extracellulaire matrix na een letsel.
 • Collageen is de ondersteunende structuur van de dermis en oefent een mechanische werking uit ter bevordering van de verankering en oriëntatie van fibroblasten en de vorming van nieuw weefsel.
 • Door zijn hygroscopische eigenschappen reguleert hyaluronzuur de weefselhydratatie en handhaaft het een vochtige omgeving waardoor tevens de ideale omstandigheden voor een ordelijke rangschikking van collageen worden gecreëerd.
 • CE0373
Gebruik

Kijk ook naar leaflet die u als service voor uw patiënt(e) kan tonen, eventueel afprinten en meegeven!

 • Gebruik het product onmiddellijk nadat de primaire verpakking is geopend.
 • Als na het openen van de blisterverpakking slechts een deel van het bioactief verbandgaas wordt gebruikt, mag het resterende deel niet hergebruikt worden voor latere aanwendingen.
 • Niet gebruiken op geïnfecteerde wonden. In dergelijke gevallen dient gedurende meerdere dagen een systemische behandeling met antibiotica en/of een lokale behandeling met antimicrobieel middel te worden toegepast voordat het product kan worden gebruikt.
 • Voer een wondbedvoorbereiding uit en reinig het letsel met een vochtig gaasje gedrenkt in fysiologische zoutoplossing door meermaals te deppen.
 • Na het debridement, waarbij etterig materiaal en/of necrotisch debris wordt verwijderd, dient het bioactief verbandgaas op de wond te worden aangebracht. Indien weinig exsudaat aanwezig is, moet het bioactief verbandgaas met fysiologische zoutoplossing worden bevochtigd. Het bioactief verbandgaas heeft een gladder en een ruwer oppervlak. Het gladde oppervlak moet in contact worden gebracht met de wond.
 • Gebruik één of meer bioactieve verbandgazen die naast elkaar of, indien nodig, overlapt worden aangebracht om het volledig letsel te bedekken zodat het bioactief verbandgaas rechtstreeks in contact komt met het volledige, te behandelen gebied. Houd het bioactief verbandgaas op zijn plaats met een steriel gaas of een niet-adherent verbandgaas. Breng vervolgens een elastisch drukverband aan.
 • Het is aanbevolen het bioactief verbandgaas om de 3-4 dagen of vaker aan te brengen, afhankelijk van het wondexsudaat.
 • Wanneer het bioactief verbandgaas in contact komt met het exsudaat, verandert het in een gelachtige substantie die zich perfect aan het letsel aanpast. Vervolgens wordt het geleidelijk aan geabsorbeerd en lost het op. De wond moet om de 2-3 dagen gecontroleerd worden.
 • Om een vochtig microklimaat te behouden, dient het bioactief verbandgaas bedekt te worden met een verbandgaas met een aangepaste absorberende capaciteit afhankelijk van de hoeveelheid exsudaat, waarna een verband wordt aangebracht. Wanneer bij het aanbrengen van een nieuw bioactief verbandgaas het vorige nog niet volledig is geabsorbeerd, moet dit laatste ter plaatse blijven.
 • Bij de behandeling van ulcera mag het bioactief verbandgaas, wanneer het nog aan het wondbed vastkleeft, niet verwijderd of losgetrokken worden ter controle van het letsel.
 • Wanneer het bioactief verbandgaas als hemostaticum wordt gebruikt en het niet duidelijk is of de aanwending onder aseptische omstandigheden heeft plaatsgevonden, moet het bioactief verbandgaas na de hemostase worden verwijderd.
Samenstelling
 • Heteroloog type I-paardencollageen (97,5%)
 • Hyaluronzuur (2,5%)
Indicatie
 • Voor niet-geïnfecteerde wonden met verlies van substantie
 • Acute en chronische , van matig tot zeer exsuderende wonden. Behandeling van drukulcera, vasculaire ulcera, diabetische voetulcera, chronische huidulcera met vertraagde genezing, chirurgische letsels, acute en traumatische wonden, algemene en gespecialiseerde chirurgie, traumatologie, gynaecologie, orthopedie, tandheelkunde, eerste- en tweedegraads brandwonden.
 • Lokaal hemostaticum voor gebruik bij algemene heelkundige ingrepen, zoals reconstructieve vaatchirurgie, vaatchirurgie, carotis-chirurgie, abdominale en gynaecologische chirurgie, orthopedische en traumachirurgie, tandheelkunde en bij eerste hulp om capillaire bloedingen onder controle te brengen. Ondanks zijn uitstekende hemostatische eigenschappen, mag het verbandgaas niet gebruikt worden ter vervanging van ligatie of directe compressiemethoden in geval van hevige bloeding.
 • Antistollingstherapieën hebben geen invloed op de werking van het verbandgaas.
Contra indicatie

Er zijn geen bekende contra-indicaties voor gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding, maar bij gebrek aan specifieke gegevens wordt aanbevolen het product te gebruiken onder direct toezicht van een arts.

Gegevens
CNK3412434
FabrikantenKela Pharma
MerkenKela
Breedte142 mm
Lengte156 mm
Diepte66 mm
Hoeveelheid verpakking5 stuks / pièces